Дъщерята на Стоянка Мутафова за пръв път от 4 години

...
Дъщерята на Стоянка Мутафова за пръв път от 4 години
Коментари Харесай

Муки се ожали, че може да я изгонят от жилището на Стоянка Мутафова

Дъщерята на Стоянка Мутафова за пръв път от 4 години насам напусна столицата, с цел да участва на откриването на музейна колекция, отдадена на огромните български артисти, в пазарджишкото село Черногорово. Пред събралите се там хора Мария Грубешлиева-Муки описа мемоари с майка си, само че и за неволите, които я съпътстват, откогато е сама.

Щерката на Госпожа стихийно злополучие се ожали, че не се разбирала изключително добре със съседите в столичната кооперация, в която е израснала и продължава да живее и до през днешния ден, а повода за това били трите ѝ кучета.

" Много лаят. Особено когато ме няма. Бият се. Хапят. Ще ме изгонят най-сетне от блока. Там единствено аз съм сама, всички са със фамилии, с деца “, тормози се Муки. Тя споделя още, че нееднократно ѝ е минавало през мозъка да продаде паметния апартамент на майка си в столичния квартал " Лозенец “ след нейната кончина.

" Но не мога да го направя. Всичките ѝ мебели са там. Искам да ги запазя. Но където и да погледна, виждам нея “, споделя Грубешлиева. Тя не крие, че продължава да бъде в тежка меланхолия, и през последните четири години, откогато Стоянка я няма сред живите, Муки не е напускала столицата. Единствените ѝ разходки са из квартала и до гробищата. Допреди това тя обикаляше по всички турнета дружно с огромната актриса.

На 6 декември дъщерята на Мутафова още веднъж ще уважи паметта ѝ с помен на Централните софийски гробища, където комедийната легенда е заровена до брачна половинка си Нейчо Попов. Муки посещава безконечния им дом съвсем всяка неделя, в това число когато времето на открито е неприятно.

Легендата на българския спектакъл Стоянка Мутафова умря на 97 години на Никулден през 2019 година В последните два месеца от живота си бе в болница, написа " Ретро ".

" Последното, което ми сподели, беше: " Муки, обичам те “, след това беше интубирана и до края не можахме повече да си кажем нищо “, връща се в спомените си единствената ѝ щерка. Тя показа още, че в последните си мигове на този свят Мутафова е била легло до легло със Стефан Данаилов, който си отиде седмица преди нея.

Муки съумява да претърпява с помощта на обществената пенсия, която получава, само че и от наем на второ жилище в " Лозенец “, което преди години майка ѝ купила за инвестиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР