Дъщерята на първия президент на Република България Желю Желев, Станка

...
Дъщерята на първия президент на Република България Желю Желев, Станка
Коментари Харесай

Дъщерята на Желю Желев: Трябва да бъде премахнат Паметникът на Съветската армия в София 

Дъщерята на първия президент на Република България Желю Желев, Станка Желева изрази мнение, че Паметникът на Съветската войска в София би трябвало да бъде отстранен.

„ Иска се благосклонност, желае се храброст, тъй като е срам в центъра на София най-високият и най-големият монумент да бъде Паметникът на Съветската войска. На една войска, с помощта на която е бил натрапен тоталитарният режим. Защитниците на паметника не престават да бъдат негови наследници. Проблемът е, че има прекомерно доста ползи в България обществото да бъде разграничено, да бъде опълчено. Този монумент се трансформира в знак на това разделяне “, добави Желева.

 Снимка: БГНЕС

Паметникът съгласно нея е необходим на хората, искащи да не престават да бъдат значителен фактор в българската политика.

„ Тези хора, наследниците на тази национална власт, които желаят да не престават да бъдат основен фактор в българската политика, на тях е необходим паметникът. В момента на ход е регионалната администрация, която поде, по този начин да кажем, собствеността на монумента. Ако не бъде отстранен от политиците, мисля, че ще бъде отстранен от гражданското общество “, посочи Станка Желева пред Нова тв.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР