Дъщерята на бившия футболист на бургаския Нефтохимик и ЦСКА Стойко

...
Дъщерята на бившия футболист на бургаския Нефтохимик и ЦСКА Стойко
Коментари Харесай

Сакалиев: Люби вече е здрава! Със сумата, която остана от лечението ѝ, помагаме на друго дете с рак

Дъщерята на някогашния футболист на бургаския " Нефтохимик " и ЦСКА Стойко Сакалиев - Любомира, е съумяла да победи в борбата с рака.

Преди дни в обществените мрежи той прочувствено написа за щерка си, която страдаше от онкологично заболяване - " Чаках дълго, безмълвно и с вяра този дълго чакан ден - денят, в който ще Ви кажа: ТЯ Е ЗДРАВА!!! "

18-годишното момиче беше диагностицирано с необичаен тип рак. За лекуването ѝ бяха необходми 70 000 евро, а сумата беше събрана за по-малко от 24 часа. След интервенции и химиотерапия Любомира е оздравяла.

Популярният нападател счита, че равнището у нас е спаднало в последните 5-6 години

От ефира на „ Тази заран “ Стойко Сакалиев благодари на всички, които са участвалива в тази идея и уточни, че без тяхната поддръжка успеха над рака е нямало да бъде допустима.

„ Люби беше с майка си в Англия. Обадиха ми се по телефона и споделиха, че към този момент е изчистена. Сега остава да се вършат профилактични прегледи. Никога няма да не помни деня, в който научих, че тя е болна. Това беше в 4:00 часа сутринта, не можех да го схващам толкоз бързо, само че човек би трябвало да одобри действителността, да се бори и да продължи напред. Тя постъпи по същия метод като мен и майка си – решително, устремено, с доста кураж, с доста сила, с доста мощ, с доста диалози стигнахме до успеха. Тя е едно извънредно мощно дете, което се пребори ”, показа Стойко Сакалиев.

На хората, които вървят по този път, той пожела повече религия, повече толерантност, повече положителни мисли, да не се предават и да вървят напред.

„ Във всеки един миг да беседват с индивида до себе си, с детето си, да му дават нужния кураж и даже в най-трудния миг, когато вярата бяга, да не разрешаваш тя да изчезне от теб. С религия всичко е допустимо и всичко може да ти се случи. Вярата крепи тялото и духа и с нея се преодоляват тежки заболявания “, разяснява още той.

Близо 20 000 души в България годишно губят борбата с подлото заболяване

„ Люби отпътува да учи в Южна Корея и там откриха, че има рак. Там обаче диагнозата беше неверна, споделиха, че е сарком – доста тежък тип рак на костите и меките тъкани. След идването си в Англия обаче се оказа, че има рак на бъбрека, който беше отхвърлен в Южна Корея. Имаше разсейки в белия дроб и стомаха. Благодарение на експертите обаче тя към този момент е здрава. Искам да благодаря и на Стилиян Петров, който ме насочи към болничното заведение, в която Люби се лекува “, показа Сакалиев.

„ В сходна обстановка на всеки човек му минават всевъзможни мисли през главата, само че аз се стараех да ги отстраня. Необходимите средства се събраха за по-малко от 24 часа, даже леко надвишихме сумата. Бях споделил, че когато всичко завърши, тези средства ще бъдат ориентирани към друго дете, което се нуждае от сходно лекуване. Това го направих. Преведох пари на дете, което е със сарком. Казва се Радост и борбата при нея ще бъде доста по-тежка, само че имам вяра, че тя ще оздравее. Лечението ѝ е много тежко и съществено, само че със средствата и помощта на хората, мисля, че тя ще оздравее “, сподели някогашният футболист.

Необходимите средства са непостижими за фамилията на Иво

„ Любомира е много положителен човек и в самото начало тя не одобри толкоз съществено много болест. Вече, когато се сблъска с действителността и терапиите в лечебните заведения, леко беше паднала духом, само че тя се бореше. Сега е извънредно щастлива, танцува и се събира с другари. Иска да се върне в
Южна Корея “, с цел да си приключи образованието. Човек постоянно би трябвало да има вяра и в никакъв случай да не се предава. Когато има обич, всичко се реализира “, показа Стойко Сакалиев.

Той благодари на всички хора, другари и лекари, които са им помогнали и оказвали подпомагане.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР