Дъщерното дружество Jigsaw на Google (GOOGL.O) ще стартира следващата седмица

...
Дъщерното дружество Jigsaw на Google (GOOGL.O) ще стартира следващата седмица
Коментари Харесай

Google стартира кампания за борба с дезинформацията в ЕС

Дъщерното сдружение Jigsaw на Гугъл (GOOGL.O) ще започва идната седмица акция за битка с дезинформацията в Полша, Словакия и Чешката република по отношение на украинските бежанци, която се основава на проучвания на психолози от два английски университета.

Работейки с Jigsaw, психолозите от университетите в Кеймбридж и Бристол са основали 90-секундни клипове, предопределени да " имунизират " хората против нездравословно наличие в обществените медии.

Клиповете, които ще бъдат пуснати в рекламните слотове в YouTube на Гугъл, както и в други платформи като Туитър (TWTR.N), ТикТок и Facebook на Мета (META.O), имат за цел да оказват помощ на хората да разпознаят прочувствената операция и обвиняването в заглавие на вест.

" Ако кажете на хората кое е правилно и кое погрешно, доста хора ще спорят... само че това, което можете да предвидите, са техниките, които ще бъдат употребявани при разпространяването на дезинформация, както при украинската рецесия ", сподели в изявление Йон Рузенбек, водещ създател на отчета за проучванията, стоящи зад акцията, заяви " Ройтерс ".



Изследването е разпределено в седем опита, в това число с група американци на възраст над 18 години, които гледат политически вести в YouTube. Jigsaw изложи към 5,4 милиона американски консуматори на YouTube на видеоклип за приучване, като съвсем един милион от тях го гледаха най-малко 30 секунди.

Кампанията има за цел да построи резистентност към антибежанските разкази в партньорство с локални неправителствени организации, проверяващи обстоятелствата, учени и специалисти по дезинформация.

Разпространението на подвеждаща и подправена информация в Съединени американски щати и Европа посредством мрежите на обществените медии докара до това, че разнообразни държавни управления упорстват за нови закони за прекъсване на акциите за дезинформация.

" Мислим за това като за пилотен опит, тъй че няма безусловно никаква причина този метод да не може да бъде уголемен и в други страни ", съобщи в изявление Бет Голдбърг, началник на изследователския отдел на Jigsaw.

" Полша беше определена, тъй като в нея има най-вече украински бежанци " , сподели тя и добави, че Чешката република и Словакия биха били потребни образци за останалата част от Европа.

Кампанията ще продължи един месец .

Източник: БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР