Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са участвали в

...
Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са участвали в
Коментари Харесай

Дъщерите на Обама участвали в протестите след смъртта на Джордж Флойд

Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са взели участие в митинги, проведени в Съединени американски щати от придвижването " Животът на чернокожите има значение ". Обама описа това в излъчено в понеделник изявление за телевизия Си Ен Ен, предава ТАСС.

Масови демонстрации в отбрана на правата на чернокожите започнаха в Съединени американски щати след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд през май 2020 година Демонстрациите бяха съпроводени със конфликти със силите на реда, доста случаи на мародерство и вандализъм.

По мотив присъединяване на дъщерите му в митингите Обама съобщи: " Винаги се безпокоя за физическата им сигурност, такава е същността на бащинството ". Според експрезидента Саша и Малия, които понастоящем са студентки, " имат тъничък нюх за положителното и злото ".

Обама сподели още, че за дъщерите му и мнозина техни връстници " е забавно освен да вдигнат звук ", а " да трансформират системата ".

Бившият бял служител на реда, предизвикал гибелта на Джордж Флойд, изиска на 3 юни да бъде освободен условно от пандиза, като бъде приспаднато времето, което към този момент е прекарал в ареста. Той бе приет за отговорен в непредумишлено ликвидиране. Прокуратурата упорства Дерек Шовин да остане зад решетките 30 години. Присъдата се чака по-късно този месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР