Държавното обвинение внесе повече яснота и за за самоличност на

...
Държавното обвинение внесе повече яснота и за за самоличност на
Коментари Харесай

Делото за златните паспорти продължава

Държавното обвиняване внесе повече изясненост и за за идентичност на непознати жители. Делото за златните паспорти е било формирано още от Специализираната наказателна прокуратура по сигнал на депутат от Движение за права и свободи.

Заместник градският прокурор Христо Кръстев посочи, че са осъществени четири претърсвания и изземвания на голям брой документи по отношение на ходатайство за придобиване на статут за престояване на територията на България посредством фиктивни преписки. Разследването по продължава, събрани са нови доказателства.

Няма арестувани по случая. Обвиняем продължава да бъде поради схемата със " златните паспорт ". Той сега е член на Надзора на Българската банка за развиване.
 Първо обвиняване за златните паспорти по сигнала на Движение за права и свободи - към Стамен Янев
Първо обвиняване за златните паспорти по сигнала на Движение за права и свободи - към Стамен Янев

Сигналът бе подаден през февруари месец 2022 година

Прокуратурата даде информация и за формирано досъдебно произвеждане за общи длъжностни закононарушения, вероятно осъществени от чиновници в Института по почвознание, агротехнологии и отбрана на растенията (Венета Кръстева) и в Селскостопанската академия (инж. Мартин Банов). Двамата са упрекнати, че незаконосъобразно понижавали категорията на аграрни земи. Те бяха по време на акция в София, Сливен, Стара Загора, Бяла, Кърджали, Момчилград и Хасково.

Говорителят на прокуратурата и заместител градски прокурор Христо Кръстев посочи, че на двамата обвинени са надлежно за 30 и 40 000 лева Длъжностните нарушавания се състоят в незаконосъобразно намаление на категорията на аграрни земи, с цел да се даде опция на трети лица да изградят слънчеви съоръжения на нея.

Разследването продължава за искане и приемане на подкупи.

Сигналът е получен в прокуратурата от КПКОНПИ. Земеделският министър Кирил Вътев не е подавал сигнали по случая.
 ДАНС ревизира 47
ДАНС ревизира 47 " златни паспорта "

Установени са 5 случая със съществени нарушения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР