Държавният университет в Мичиган обявява планове да уволни Мел Тъкър на фона на обвинения в сексуален тормоз

...
Държавният университет в Мичиган възнамерява да уволни главния треньор по
Коментари Харесай

Държавният университет в Мичиган възнамерява да уволни главния треньор по футбол Мел Тъкър, след като треньорът беше обвинен в сексуален тормоз, съобщиха от университета в понеделник.

По-рано през септември университетът отстрани Тъкър без заплащане, след като USA Today съобщи, че е разследван за предполагаем сексуален тормоз. Уведомлението на Мичиганския държавен университет дава на треньора седем дни да посочи причините, поради които не трябва да бъде прекратен.

„Аз, с подкрепата на администрацията и управителния съвет, предоставих на Мел Тъкър писмено известие за намерение да прекрати договора си по кауза“, каза вицепрезидентът на училището и директор по лека атлетика Алън Халър в съобщение за медиите. „Този ​​процес на уведомяване се изисква като част от съществуващия му договор. Известието предоставя на Тъкър седем календарни дни, за да отговори и да представи причини на мен и на временния президент защо той не трябва да бъде прекратен поради причина.

CNN се свърза с агента на Тъкър за коментар.

Треньорът на Мичиган Стейт Мел Тъкър върви край страничната линия по време на мач на колежански футбол на NCAA срещу Ричмънд през септември. 9, 2023. Треньорът на Мичиган Стейт Мел Тъкър върви отстрани по време на мач на NCAA колежански футбол срещу Ричмънд на септември. 9, 2023 г. Ал Голдис/AP

Разследването на поведението на треньора започна през декември, каза Халер по-рано на пресконференция по-рано този месец.

Университетът публикува копие от известието, което са изпратили на Тъкър, заедно с копие от трудовия му договор, подписан през 2021 г. – за който твърдят, че е нарушил и призна, че го е нарушил по време на разследването. В известието се казва, че Тъкър е „направил нежелани сексуални прояви към“ активист, нает от университета, за да осигури образование за сексуално неправомерно поведение на футболния отбор на училището. Тъкър „мастурбираше по време на телефонно обаждане без нейното съгласие“, се казва в документа.

„Докато продължава официалният процес на оплакване, гореописаните неоспорими факти предоставят множество основания за прекратяване съгласно Разпоредбата за предсрочно прекратяване на споразумението“, се казва в известието до Тъкър.

Известието твърди, че Тъкър е признал, че е правил коментари за тялото на активистката, правил е флиртуващи коментари, мастурбирал е и е правил „явни сексуални коментари“ за себе си и нея по време на телефонен разговор с активистката.

Поведението на треньора „представлява съществено нарушение“ на задълженията му, „демонстрира „поведение, което представлява морална поквара“ и „е довело до „обществено неуважение, презрение или подигравка на университета“, всички от които са основание за уволнението му, според документа.

„Непрофесионалното и неетично поведение е особено впечатляващо, като се има предвид, че въпросният продавач е бил нает от университета с единствената цел да обучава студенти-спортисти относно и предотвратяване на случаи на неподходящо сексуално поведение“, се казва в документа.

USA Today идентифицира активистката като Бренда Трейси, оцеляла от изнасилване и защитник, която ръководи Set the Expectation, която предоставя обучение на спортисти относно сексуалното насилие. Тя е била изнасилена от четирима колежански футболисти през 1998 г., според нейния уебсайт.

Трейси съобщи за разговора си с Тъкър в офиса на Title IX на университета, съобщи USA Today. „Идеята, че някой може да ме познава и да каже, че разбира моята травма, но след това да ми нанесе отново тази травма, е толкова отвратителна за мен, че ми е трудно дори да обхвана ума си около това“, каза Трейси пред USA Today. „Сякаш ме потърси само за да ме предаде.“

В изявление, получено от CNN миналата седмица, Тъкър нарече обвиненията на Трейси „напълно неверни“ и каза, че разследването на поведението му „не е било честно или безпристрастно“. Треньорът, който е женен, каза в изявленията си, че сексуалният телефонен разговор с Трейси е бил взаимен. „това беше изцяло взаимно, лично събитие между двама възрастни, живеещи в двата края на страната“, каза той.

CNN не е проверила независимо подробностите от доклада.

Училището провежда разследване на инцидента в съответствие със своята политика „Насилие във връзка и сексуално неправомерно поведение“ и дял IX.

Адвокатът на Трейси, Карен Трушковски, каза, че не е подаден полицейски доклад. Миналата седмица тя направи изявление от името на своя клиент.

„Бренда Трейси нямаше намерение да разкрива публично самоличността си“, се казва в изявлението. „Тя беше и продължава да бъде отдадена на спазването и приключването на процеса на вътрешно разследване на MSU. Тя уважи процеса и избра да не ходи в медиите, за да запази целостта на процеса.

„След като процесът на разследване приключи, щяхме да решим какви, ако има някакви допълнителни стъпки, да предприемем. Вместо това нейната самоличност беше разкрита без нейното знание или съгласие, което наложи изрични действия за нейната защита. Нейният избор да позволи този процес да продължи частно беше отнет.“

Тъкър, дългогодишен треньор в колежа и НФЛ през последните две десетилетия, стана главен треньор на Мичиган Стейт през 2020 г. През втория си сезон отборът записа стерлингови 11-2 и той подписа масивен 10-годишен договор за 95 милиона долара това го направи един от най-добре платените треньори в целия колежански футбол. Миналата година обаче отборът завърши с разочароващи 5-7, включително загуби от съперници Мичиган и Охайо Стейт.

Сара Смарт от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР