Държавният секретар обвини дипломатическите представителства на Китай в САЩ в

...
Държавният секретар обвини дипломатическите представителства на Китай в САЩ в
Коментари Харесай

Обвиниха китайските дипломатически представителства в политическа активност в САЩ

Държавният секретар упрекна дипломатическите представителства на Китай в Съединени американски щати в политическа интензивност и опит да повлияят на локалния политически живот.
Действителността е такава, че законодателните органи на съвсем всеки щат са получили писмо от Комунистическата партия на Китай като част от координирана пропагандна акция. Китайското консулство в Ню Йорк е доста интензивно политически, съобщи той в тирада пред сената на щата Уисконсин.
 Съединени американски щати построяват коалиция против Северен поток 2 Съединени американски щати построяват коалиция против " Северен поток 2 "
Вашингтон построява коалиция, с цел да предотврати завършването на " Северен поток 2 ". Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, съ...
Според него, организират шпионска акция даже на равнище локална администрация и градове. В удостоверение на това министърът даде за образец ареста на офицер от полицията в Ню Йорк, упрекнат за съдействие с сътрудник от Китай.
Из цяла Америка китайските стратегии за побратимени градове попада под управлението на Китайската асоциация за дружба с непознатите страни. Тази група е част от ръководството на Обединения фронт – инструмент за публична агитация на комунистическата партия зад граница, Помпео.
Той прикани локалните законодатели да бъдат деликатни, когато с тях контактуват китайски дипломати, защото това „ по-скоро не е в духа на откровеното съдействие или другарство ”.
По-рано Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че чиновник на Нюйоркската полиция е с повдигнато обвиняване по съмнение за работа с сътрудник на китайското държавно управление и даване на информация на Пекин за етническите тибетци. Заради това той може да получи до 55 година отнемане от независимост.
 Помпео: Съединени американски щати са загрижени за напрежението сред Гърция и Турция Помпео: Съединени американски щати са загрижени за напрежението сред Гърция и Турция
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео заяви, че Съединени американски щати са " загрижени " за напрежението сред Турция и Гърция в Източното Средиземноморие....
Говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин назова тези обвинявания скалъпени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР