Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че американските санкции

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че американските санкции
Коментари Харесай

САЩ намекнаха, че се опитват да сменят режима в Иран

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи, че американските наказания против Иран са поради " нездравословното държание " на Ислямската република и целят да оказват помощ на иракския народ да поеме надзор над държавното управление, осведоми Агенция Франс Прес.

Тилърсън съобщи на конференция в Ню Делхи след диалози с индийския си сътрудник, че Съединени американски щати няма да блокират " законните " бизнес действия на Иран с Индия или с други страни.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп зае по-твърда позиция против Техеран, заплашвайки да напусне интернационалното съглашение за нуклеарната стратегия на Иран.

По думите на топ дипломата на Съединени американски щати американските дейности са за ограничение " дестабилизиращите дейности " на Иран в Близкия изток , в това число ракетната стратегия, " износа на оръжие за терористични организации " и намесата в споровете в Сирия и Йемен.

" Борбата ни не е против иранския народ. Разногласията ни са с революционния режим ", акцентира Тилърсън.

" Предприемаме дейности за налагане на наказания на режима и съответно на Революционната армия на Иран. Задачата ни е да блокираме финансовите благоприятни условия и да попречим на дейности, свързани с това нездравословно държание ", разясни той.

Тилърсън съобщи ясно, че Съединени американски щати се пробват да " поддържат умерените гласове в Иран " за възможна промяна на държавното управление.

Знаем, че има мощни настроения и полезности в Иран, които желаеме да насърчим за един ден иранският народ да може да поеме надзор над държавното управление си, добави американският представител.

" Те живеят под този наказателен революционен режим и ние не желаеме да навредим да иранския народ. Борбата ни не е против иранския народ ", увери той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР