Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън в присъствието на членове

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън в присъствието на членове
Коментари Харесай

Грандиозен скандал в Белия дом! Тилърсън нарекъл публично Тръмп идиот

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън в наличието на членове на националния съвет по сигурността при Белия дом нарекъл американския президент Доналд Тръмп „ идиот” и заплашил да подаде оставка поради несъгласия с него по редица външно и вътрешнополитически тематики, заяви CNN.

Вицепрезидентът Майк Пенс съумял с големи старания да разубеди Тилърсън да остане, цитира медията източници от Вашингтон.

По техни данни случаят е станал на 20 юли и бил частично провокиран от политизираното изявление на Тръмп на годишната национална среща на бойскаутите в щата Западна Вирджиния.

Тилърсън, който в предишното е оглавявал придвижването на бойскаутите, изразил на съвещанието неодобрение от речта на президента и го нарекъл „ дръвник”, настояват източниците от Вашингтон.



След намесата на Пенс Тилърсън се успокоил, само че различията му с Тръмп се резервират. Той е за твърда линия по отношение на Русия, упорства да спазването на нуклеарния контракт с Иран, както и за разговор и договаряния със Северна Корея.



Тези различия станаха публично притежание преди седмица, когато Тръмп с едвам затулен подигравателен звук съобщи, че "нашия прелестен държавен секретар " Тилърсън единствено си губи времето като се пробва да уреди договаряния с КНДР.

I told Rex Tillerson, our wonderful Secretary of State, that he is wasting his time trying to negotiate with Little Rocket Man...
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 1 октомври 2017 година
Близки до държавния секретар на Съединени американски щати настояват, че макар разочарованието той няма да подава оставка до края на годината.

Преди минути Тръмп изрично отхвърли новината в обичания Twitter, определяйки я като "фалшива ".

The @NBCNews story has just been totally refuted by Sec. Tillerson and @VP Pence. It is #FakeNews. They should issue an apology to AMERICA!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 октомври 2017 г.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР