Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отмени пътуването си до

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отмени пътуването си до
Коментари Харесай

Помпейо отмени визитата си в Европа след отказ за срещи с него

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо анулира пътуването си до Европа в последната си седмица на поста, съобщи Си Ен Би Си.

Според източници на Ройтерс решението идва, откакто европейски водачи и представители на Европейски Съюз са отказали да се срещнат с него. Това се случва единствено седмица, откакто последователи на настоящият президент Доналд Тръмп щурмуваха постройката на Конгреса на Съединени американски щати.

В последната си дипломатическа задача като част от администрацията на Тръмп, Помпейо трябваше да пътува до Белгия в сряда, където да се срещне с  генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и вицепремиерът на Белгия Софи Вилмес.  Двамата обществено жигосаха избухналите предходната седмица протести в Калитолия, определяйки ги като „ шокиращи “.

Според Ройтерс визитата на Помпейо е включвала и посещаване в Люксембург.

Говорителят на Държавния департамент Морган Ортагус съобщи, че решението за анулацията на пътуването е взето, с цел да може Помпейо да продължи работата си  по предаването на властта на администрацията на определения за президент Джо Байдън.

„ Напълно сме ангажирани с приключването на равномерен и спретнат развой на преход, който да бъде финализиран през идващите 8 дни. Както Департаментът, по този начин и екипът на определеният за преизидент Джо Байдън, работят от седмици по тази цел. Доволни сме от равнището на съдействие и професионализъм, които бяха демонстрирани в този интервал “, разяснява Ортагус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР