Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Русия, че заплашва

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Русия, че заплашва
Коментари Харесай

Помпейо обвини Русия, че заплашва стабилността на Средиземноморието и всява хаос

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо упрекна Русия, че заплашва стабилността на Средиземноморието и всява безпорядък в страните в района, съобщи Франс прес.

По този метод Помпейо отговори на своя съветски сътрудник Сергей Лавров, " който упрекна Съединени американски щати, че играят политически игри " в района. Според държавния секретар на Съединени американски щати, съветският външен министър позволява " фактическа неточност и се пробва да пренапише историята ".

" Всъщност Съединени американски щати работят ефикасно с районните сътрудници и поддържат политическите процеси под егидата на Организация на обединените нации в Либия ", увери държавният секретар в Туитър. " Русия, от своя страна, подкопава вътрешната политика на страните към Средиземно море, поддържа бруталния сирийски деспот (Башар Асад - бел. АФП), и подхранва спора в Либия с посредничеството на съюзнически групи ", добави Помпейо.

" Русия продължава да заплашва стабилността на Средиземноморието, като употребява голям брой техники, с цел да популяризира дезинформация, да подкопава националния суверенитет и да всява безпорядък, спорове и разделяне измежду страните в района ", акцентира държавният секретар на Съединени американски щати. Освен това той порицава държанието на Москва в Либия, Гърция и Сирия.

Изявлението беше направено в деня, в който съветският президент Владимир Путин най-сетне поздрави демократа Джо Байдън за успеха му на президентските избори против Доналд Тръмп, отбелязва Агенция Франс Прес като прибавя, че сегашният американски президент не съумя да усъвършенства връзките с Русия. Той беше възпрепятстван от обвиняванията за съветска интервенция в успеха му през 2016 година и от враждебността на американската политическа класа към Кремъл.

Путин изчака повече от месец след оповестяването на успеха на Байдън, преди да го поздрави. Руския президент акцентира, че е подготвен да сътрудничи и контактува с новоизбрания си американски сътрудник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР