Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо на среща с казахстанския

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо на среща с казахстанския
Коментари Харесай

Ключови срещи на Помпейо с Лукашенко и лидерите на екссъветските републики в Азия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо на среща с казахстанския президент Касъм-Жомарт Токаев се изрече позитивно за политическите промени в републиката и пожела триумф в осъществяването им. Това заяви пресслужбата на президента, представена от ТАСС.

Имаме прелестни стопански връзки. Разглежда се опцията за определяне на директни въздушни връзки сред нашите страни. Освен съдействието в енергийния бранш има огромен капацитет и в други области. Президентът Доналд Тръмп ме помоли да предам персоналния му привет и съм доста благополучен че съм тук през днешния ден, цитира службата думите на американския държавен секретар.

Изказвайки признателност за топлото посрещане и гостолюбие, той съобщи също, че Казахстан и Съединени американски щати обичайно са надеждни сътрудници в региона на стопанската система, отбраната на интернационалния мир и непоклатимост.

На срещата с Помпейо президентът на Казахстан означи ползотворното развиване на двустранното съдействие от момента на определяне на дипломатически връзки.

Съединени американски щати са първата страна, признала независимостта на Казахстан и постоянно ще помним този исторически факт, акцентира Токаев.

Помпейо се срещна и с първия президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев, изтъквайки персоналните му заслуги за позитивните промени в страната. Държавният секретар съобщи и на него поздрави от Тръмп.

По-рано, по време на среща с външния министър Мухтар Тлеуберди, държавният секретар на Съединени американски щати прикани висшите държавници в централноазиатската страна да работят за продължение на промените, които ще разрешат по-големи американски вложения там.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР