Държавният секретар на САЩ Майк Помпео увери Филипините, че ще

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео увери Филипините, че ще
Коментари Харесай

САЩ ще защитят Филипините при война в Южнокитайско море

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео увери Филипините, че ще ги защитят , в случай че бъдат атакувани в Южнокитайско море , потвърждавайки взаимния контракт за защита, оповестява " Ройтерс ".

Договорът за взаимна защита щеше да бъде спазен , в случай че съдружникът е жертва на експанзия и акцентира Китай като опасност за стабилността .

" Китайските строителни и военни действия в Южнокитайско море заплашват суверенитета , сигурността и затова икономическия живот, както и на Съединени американски щати ", изясни Помпео на конференция в Манила.

" Всяко въоръжено нахлуване над филипинските сили, самолети или публични кораби в Южнокитайско море ще провокира взаимните отговорности за защита . "

Филипините, Китай, Виетнам, Тайван, Бруней и Малайзия имат искания за суверенитет към водния път.
 Западът усилва разноските си за защита, наваксва закъснение от Китай
Западът усилва разноските си за защита, наваксва закъснение от Китай

Загрижен е и за модернизацията на Русия във въздушни бази и системи за Противовъздушна отбрана в Крим

Помпео изясни, че тези страни са виновни за гарантирането на " тези необикновено значими морски пътища да бъдат отворени и Китай съставлява опасност за затварянето им ".

Говорейки в Пекин, представителят на китайското външно министерство Лу Канг съобщи, че Китай и страните към Южнокитайско море работят интензивно, с цел да защитят мира и стабилността .

" Така че, в случай че страните отвън района, като Съединени американски щати, в действителност желаят да мислят за мир , спокойствието и благосъстоянието на хората в района, тогава те не би трябвало да основават проблеми от нищото и да провокират неприятности ", сподели Лу кореспонденти.

Помпео предизвести съдружниците, да бъдат внимателни от рисковете с потреблението на китайски технологии .
 Съединени американски щати нервират Китай с военни кораби през Тайванския пролив
Съединени американски щати нервират Китай с военни кораби през Тайванския пролив

Действията на Съединени американски щати рискуват в допълнение да засилят напрежението с Китай

Министърът на защитата на Филипините , Лоренцана желае преразглеждане на контракта , който бе контрактуван пет години откакто Филипините получиха самостоятелност от Съединени американски щати през 1946 година, за да се обясни доколко Съединени американски щати ще пазят Филипините, в случай че са атакувани.

Въпреки че към този момент няма непрекъснато военно наличие на Съединени американски щати във Филипините , постоянно се организират взаимни учения , продан на разследваща информация и прекачване на хардуер по разнообразни съглашения .

Филипинският президент Родриго Дутерте не харесва съглашението и има вяра, че този съюз прави страната му евентуална цел за Китай , с който желае и по-силни бизнес връзки.
 Китай затваря Жълто море, организира учения със самолетоносачи
Китай затваря Жълто море, организира учения със самолетоносачи

Предупреждението важи до 6-ти март

Дутерте неведнъж слага под въпрос уговорката на Съединени американски щати , като отбелязва, че не са направил нищо, с цел да попречат на Китай да трансформира рифове в острови, оборудвани с радарни, ракетни системи и летища за изтребители.

Филипинският външен министър удостовери, че се организират полемики по контракта за защита , само че по негово мнение е по-добре да не бъде прекомерно съответен по отношение на неговите параметри .

" Вярвам в остарялата доктрина на възпирането . В неяснотата се крие най-хубавото въздържане ", изяснява той.

" Ние сме уверени, че Съединените щати , по думите на секретаря Помпео, и по думите на президента Тръмп към нашия президент, стоят зад тила ни ", добавя министърът.
 Със договорка или не, връзките САЩ-Китай са непоправими
Със договорка или не, връзките САЩ-Китай са непоправими

Нито един политически въодушевен и неразбираемо дефиниран компромис ще промени това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР