Държавният секретар на САЩ Майк Помпео смята, че светът отдавна

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео смята, че светът отдавна
Коментари Харесай

Помпео: Твърде дълго Китай застрашава света, време е да се справим с него

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео счита, че светът от дълго време е под опасност от Китай и е пристигнал моментът за справяне с този проблем , разяснява той в изявление за японския ефирен канал NHK, представен от ТАСС.

" Светът е прекомерно дълго е заплашен от Китай и е време да се оправим с него ", сподели той, разяснявайки срещата си с външните министри на Япония, Австралия и Индия.

" Първо, значимо е да си сътрудничим и да работим дружно, тъй че да имаме обща визия за казуса . Важно е да вършим това освен в четиричленен формат, само че да споделяме това със страните от АСЕАН, страните от целия район, тъй че и те да схванат провокациите , сложени от китайската комунистическа партия ", добави Помпео.

Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че Китай не извършва уговорките си във връзка с Хонконг и политиката " една страна, две системи ".

Той още веднъж упрекна Китай, че е крил опасността от ковид , което, съгласно негое довело до трагични последствия. " И можем да забележим последствията от това, несъмнено, в изгубените животи - към този момент милион по целия свят - а също и в големите психически и стопански вреди ", добави той.

Помпео е на посещаване в Токио, с цел да взе участие в диалози с външните министри на Япония, Австралия и Индия. Той се срещна и с японския министър председател Йошихиде Суга.
 Помпео хвали Суга, чака съдействие с Япония и при неговото ръководство
Помпео хвали Суга, чака съдействие с Япония и при неговото ръководство

Започна азиатска обиколка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР