Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пристигна в Израел за

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пристигна в Израел за
Коментари Харесай

Помпео в Израел за обсъждане на спорните планове за анексия на Западния бряг

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео дойде в Израел за разискване на районната сигурност и противоречивите проекти на еврейската страна за анексиране на части от окупирания Западен бряг , оповестяват медии.

По време на рядка задгранична аудиенция на фона на пандемията от ковид Помпео възнамерява срещи с премиера Бенямин Нетаняху и бъдещия боен министър Бени Ганц преди новото израелско държавно управление да постави клетва.

Pompeo and the Mask pic.twitter.com/NuhPMotWTT
— Amichai Stein (@AmichaiStein1) May 13, 2020
Това е първото посещаване на Помпео в друга страна от близо два месеца. Той ще остане в Израел единствено за няколко часа. Придружаван е от дребен американски екип. За топ дипломата на Съединени американски щати и екипа му има изключение, защото всеки дошъл в Израел би трябвало да се самоизолира за две седмици поради ковид.
 Европейски Съюз може да наложи наказания на Израел, в случай че анексира Западния бряг
Европейски Съюз може да наложи наказания на Израел, в случай че анексира Западния бряг

Европейски Съюз няма да остави анексията незабелязана

Помпео слезе от самолета, носейки маска с цветовете на американския байрак. Той ще се срещне с Нетаняху и Ганц в Йерусалим.

Вашингтон е сбит за какво сходна аудиенция е нужна в този миг. В известие се споделя, че по време на срещите ще бъдат разисквани напъните на Съединени американски щати и Израел в битката с ковид, както и проблеми на районната сигурност, свързани със зловредното въздействие на Иран.
 Организация на обединените нации против анексия на Западния бряг
Организация на обединените нации против анексия на Западния бряг

Европейски Съюз към този момент се опълчи на израелските проекти

Но в изявление за локалния вестник Israel Hayom Помпео разкри, че желае да изясни " Визията за мир " на президента Доналд Тръмп персонално пред Нетаняху и Ганц.

Планът на Съединени американски щати, отхвърлян от палестинските водачи, дава на Израел цялостен боен надзор над палестинците, над огромна част от земята им и над целия Йерусалим и израелските селища.

Франция, Ирландия и Белгия заплаши с налагане на стопански наказания, в случай че Израел наруши интернационалното право с едностранно оповестяване на суверенитет над окупираната земя.

Външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят проблема на среща в петък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР