Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отправи нови критики към

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отправи нови критики към
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Китай, че крие вируса

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео насочи нови рецензии към Китай поради ковид, като сподели, че отпуснатите от Пекин два милиарда $ за битка с пандемията са " оскъдни " в съпоставяне със стотиците хиляди умряли и милиардите долари вреди, съобщи " Ройтерс ".

На конференция в Държавния департамент Помпео отхвърли изказванията на китайския президент Си Дзинпин, че Пекин е работил транспарантно след разгарянето на епидемията в Китай. По думите на американеца китайският водач е трябвало да даде конференция и да разреши на репортерите да му задават всевъзможни въпроси.

Първият посланик на Съединени американски щати упрекна Пекин, че към момента крие мостри от вируса, че не дава достъп до своите лаборатории и че цензурира полемиките по тематиката. След пламването на коронавирусната пандемия Вашингтон на няколко пъти насочи рецензии към Пекин, че в началото е скрил информация за вируса, с което е лишил света от опция да реагира навреме. Съединените американски щати са страната с най-вече жертви на COVID-19, както и най-вече инфектирани. В Съединени американски щати по данни на университета " Джонс Хопкинс " все още има над 1 551 000 инфектирани и 93 хиляди жертви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР