Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази пред китайския президент

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази пред китайския президент
Коментари Харесай

Майк Помпео и Си Дзинпин обсъдиха Северна Корея и Южнокитайско море

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изрази пред китайския президент Си Цзинпин решимостта на Съединени американски щати за " изцяло, проверимо и необратимо унищожаване на нуклеарните оръжия " от Корейския полуостров, както и безпокойствие от дейностите на Пекин в Южнокитайско море. Това се споделя в известие на американския Държавен департамент, представено от Ройтерс.

На среща през вчерашния ден в Пекин Помпео съобщи пред Си и другите представители на китайското управление, че Вашингтон желае " дълготраен и резистентен мир " в района, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Държавният секретар Помпео удостовери още веднъж нашето надълбоко безпокойствие от застрояването и милитаризирането на предни постове в Южнокитайско море, тъй като тези дейности ускоряват напрежението, усложняват и ожесточават разногласията, заплашват свободния поток на търговията и подронват устоите на районната непоклатимост ", добавя департаментът.

Си съобщи пред Помпео, че се надява Съединени американски щати и Северна Корея да продължат с напъните за намиране на политическо решение на казуса с Корейския полуостров, съобщи Синхуа.

В известието на китайската организация се прибавя, че Пекин е подготвен да продължи да играе позитивна и градивна роля за насърчаване на този развой. Си съобщи и че се надява Съединени американски щати да подходят внимателно и по верен метод към двустранния спор за търговията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР