Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън заяви, че Вашингтон ще

...
Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън заяви, че Вашингтон ще
Коментари Харесай

Блинкън: Ядрената сделка е най-добрият вариант да спрем ядрената програма на Иран

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкън съобщи, че Вашингтон ще работи дружно с Израел, с цел да попречи на Иран да създаде нуклеарно оръжие, съобщава Ал-Джазира. Двамата близки съдружници признаха разликите във връзка с договарянията с Техеран.

Блинкън направи мненията в Йерусалим дружно с израелския си сътрудник Яир Лапид, който сподели пред кореспонденти, че Израел има " различия " с Вашингтон по отношение на допустима договорка за възкръсване на нуклеарното съглашение с Техеран от 2015 година

Блинкън съобщи, че администрацията на президента Джо Байдън има вяра, че " връщането към цялостното осъществяване " на договорката е " най-хубавият метод да върнем иранската стратегия назад в кутията, в която се намираше, само че избяга, откогато Съединените щати се отдръпнаха от съглашението " според предходния Президентът Доналд Тръмп през 2018 година

Администрацията на Байдън работи за възобновяване на нуклеарното съглашение, известно като Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA), който лимитира нуклеарната стратегия на Иран в подмяна на милиарди долари за облекчение на глобите.

Израелското държавно управление твърдо се опълчи на изискванията на договорката и съобщи, че повторното активиране на първичната договорка е незадоволително за ограничение на иранската опасност.

Блинкън съобщи, че " когато става въпрос за най-важния детайл, Израел и Съединени американски щати се виждат очи в очи. И двамата сме решени, и двамата сме решени, че Иран в никакъв случай няма да придобие нуклеарно оръжие ".

Лапид сподели, че в разгара на разликите с Вашингтон, Израел остава в " открит и почтен разговор " с най-близкия си съдружник по иранския нуклеарен въпрос.

Иран упорства, че неговата нуклеарна стратегия е единствено за гражданска приложимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР