Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се е обадил на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се е обадил на
Коментари Харесай

Блинкeн се обади на Абас, изрази съболезнованията си за жертвите в болницата в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се е обадил на палестинския президент Махмуд Абас, с цел да изрази съболезнованията си след смъртоносната детонация, засегнала болница в Газа, съобщи Франс прес, като цитира изказване на Държавния департамент.

Блинкен, който е на обиколка в района, е разговарял късно вечерта по телефона с Абас, откакто стотици починаха при детонация в болничното заведение " Ахли Араб ". По-рано той се е срещнал персонално с него в йорданската столица Аман, прецизира Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар сервира на президента " най-искрените си съболезнования за гибелта на мирните жители, които са изгубили живота си при гърмежа ", съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Освен това Блинкен " изрази непрекъснатата поддръжка на Съединени американски щати за палестинския народ, като акцентира, че терористите от " Хамас " не съставляват палестинците или техните законни желания за самоопределяне ", добави същият източник.

Управляващото в Газа ислямистко придвижване " Хамас " упрекна Израел, че стои зад снощната детонация в болничното заведение. Израелската войска съобщи, че повода за нея е изстреляна от палестинското придвижване " Ислямски джихад " ракета. Самата организация отхвърли нападението и също упрекна Израел, напомня Агенция Франс Прес.

Броят на жертвите към момента се прецизира.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР