Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен съобщи, че е разговарял

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен съобщи, че е разговарял
Коментари Харесай

Какво си казаха Блинкен и Лавров?

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен заяви, че е разговарял по телефона с съветския външен министър Сергей Лавров.
Поредно съвещание на процеса в Москва против олимпийската шампионка на Съединени американски щати Бритни Грайнър, която може да получи 10 години затвор поради трафик на опиати
Той сподели, че е призовал Москва да одобри американското предложение за освобождение на арестуваните в Русия американски жители Бритни Грайнър и Пол Уилан.
Това е първият диалог сред топдипломатите на двете страни от началото на войната в Украйна.
Виктор Бут, наказан съветски трафикант на оръжие, излежава 25-годишна присъда в затвор в Съединени американски щати
Администрацията на Байдън е предложила на Москва следната договорка: продан на Виктор Бут, наказан съветски трафикант на оръжие, излежаващ 25-годишна присъда в пандиза в Съединени американски щати и именуван " Търговеца на гибел ", против свободата на наказания за шпионаж в Русия Пол Уилън и подсъдимата по дело за неразрешени вещества олимпийска шампионка Бритни Грайнър.
Лавров е подчертал, че " помпането на Украйна с оръжия на Съединени американски щати и НАТО удължава спора и умножава жертвите ". Руският външен министър е предложил на американския си сътрудник връщане към " тихата дипломация " по въпроса за размяната на пандизчии.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР