Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова китайския директор на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова китайския директор на
Коментари Харесай

Антъни Блинкен настоява Китай да преосмисли авторитарното си поведение

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани китайския шеф на Централната комисия по външните работи към Китайската комунистическа партия Ян Джиечи да спре да упражнява напън върху Тайван и вместо това да търси спокойно решение на споровете сред двете страни.

Блинкен беседва с Ян по телефона, с цел да разиска севернокорейската денуклеаризация, пандемията, Иран, военния прелом в Мианмар и изменението на климата. Те също по този начин засегнаха въпроси, свързани с произхода на Covid-19, както и връзките с Тайван и Хонконг.

Бликен акцентира смисъла на съдействието и прозрачността при откриването на произхода на ковид и прикани за фаза 2 на следствието на Световната здравна организация в Китай.

Държавният секретар загатна още влошаващата се народна власт на Хонконг, както и продължаващия геноцид против мюсюлманските уйгури в Синдзян. Той съобщи, че Пекин би трябвало да приключи акцията си против Тайван и да позволи споровете по кротичък метод.

Блинкен не пропусна да означи и случаите на нелегално арестувани американски и канадски жители и прикани Пекин да ги освободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР