Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отхвърли призивите за незабавно

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отхвърли призивите за незабавно
Коментари Харесай

Блинкен призова Израел да избягва щети върху цивилното население на Ивицата Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отхвърли апелите за неотложно преустановяване на огъня в Газа, само че съобщи, че пътят към реализирането на политическите права на палестинците е от значително значение за мира в района.

След като загатна, че е провел сложни диалози с израелски публични лица във вторник, Блинкен, който посети Тел Авив, добави, че изключителното другарство сред Израел и и Съединени американски щати изисква " да бъдем допустимо най-откровени, когато изборът е най-съществен ". И прикани Израел да вземе " сложни решения ".

До момента Израел отхвърля апелите да се разреши на интернационално приетата Палестинска власт (на " Фатах " ) да ръководи както Газа, по този начин и окупирания Западен бряг. Вместо това израелското държавно управление предлага форма на ръководство, която да включва локални представители на властта или кланове.

" От решаващо значение за преустановяване един път вечно на цикъла на принуждение е реализирането на палестинските политически права. Това беше доста ясно обръщение на всички места, където отидох ", сподели Блинкен, който по време на обиколката си в района посети още Турция, Йордания, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Целта на пътуването му е да се реализира консенсус за бъдещето на Газа и да се спре ескалацията на войната в целия Близък изток.

Говорителят на Държавния департамент, Матю Милър, заяви, че Блинкен е удостоверил американската поддръжка за Израел в опитите ѝ да спре всяко повтаряне на офанзивата на „ Хамас “ от 7 октомври, при която починаха най-малко 1200 цивилни, а други 240 бяха взети за заложници.

„ Държавният секретар акцентира и какъв брой е значимо да се избегне нанасянето на още вреди върху цивилното население и гражданската инфраструктура в Газа ", излиза наяве още от думите на Милър, представен от английския " The Guardian ".

Въпреки апелите обаче, излежда признаци за намаляване на спора няма.

Във вторник ливанската формация „ Хизбула “ нападна основна израелска база, като разгласи нападението за част от отговора си към израелските набези на ливанска територия през последните няколко дни. При израелски удар в Южен Ливан в понеделник беше погубен. Преди това беше премахнат и върховен началник на " Хамас ".

Ливанската формация " Хизбула ", която има и военно крило, е изгубила повече от 130 бойци при израелските обстрели на Южен Ливан, откогато започнаха трансграничните бомбардировки след 7 октомври.

Убийството на Висам ал-Тауил усили опасенията на интернационалната общественост за ескалация на спора в Близкия изток.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР