Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен беше домакин на третата

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен беше домакин на третата
Коментари Харесай

Малък напредък на поредната двустранна търговска среща САЩ-ЕС

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беше хазаин на третата среща на Съвета за търговия и технологии САЩ-Европейски съюз в опит за намиране на решения.

Двете най-големи стопански системи в света спорят по отношение на американските дотации и данъчни заеми за фирмите, произвеждащи електрически коли и други " зелени " софтуерни артикули в Съединени американски щати.

 
Мисля, че постигнахме удивително съглашение за полупроводниците, за това по какъв начин да предотвратим нов дефицит, за гаранциите за прегледа на това, което следва, само че също и за прозрачността и дотациите.
Маргрете Вестагер – еврокомисар за конкуренцията
Видяхме практична, позитивна работа, свършена в по-ранните три сесии – по отношение на доближаването за контрола върху износа. Този механизъм се оказа необикновено мощен, когато ставаше дума за отговор на експанзията на Русия против Украйна. За гарантиране на веригите за доставки, изключително за полупроводници, доближаване на механизмите за скрийнинг на вложенията, доближаване на дейностите по справяне с непазарни практики от избрани страни. Във всяка от тези области е реализиран съответен прогрес.
Антъни Блинкен – държавен секретар на Съединени американски щати

Законът за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати на стойност 350 милиарда $ има за цел да подтиква нова индустриална екосистема в секторите за произвеждане на чиста сила.

Но Брюксел желае да възвърне салдото на игралното поле, където данъчните облекчения за американските компании основават незаслужено преимущество.

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР