Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че Украйна трябва

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че Украйна трябва
Коментари Харесай

Блинкън: Украйна ще реши да прави ли териториални отстъпки

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че Украйна би трябвало да реши дали да направи териториални отстъпки, добавяйки, че Съединени американски щати и съдружниците им работят, с цел да получи Киев военната помощ, от която се нуждае, съобщи Блумбърг.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че войната може да се проточи, в случай че доставките на съвременни оръжия от съдружниците на Украйна не се ускорят. Той удостовери, че бойните дейности ще спрат, единствено когато нахлулите в Украйна съветски войски я изоставен.

Русия продължи офанзивата си против Северодонецк, обстрелвайки града и обграждайки селата. Силите на Москва се пробват да завземат напълно последната опора на украинското държавно управление в източната Луганска област. Нейният шеф сподели, че в този момент съветските войски управляват 80 на 100 от града.

Запитан за евентуални териториални отстъпки от украинска страна в телевизионно изявление, Блинкън сподели, че тези решения би трябвало да се вземат от украинското демократично определено държавно управление, в това число - от президента Зеленски.

" Бъдещето на Украйна зависи от украинците ", сподели той.

Блинкън добави, че Съединени американски щати работят със съдружниците и сътрудниците си да доставят помощ на Украйна в борбата ѝ със силите на съветския президент Володимир Путин.

“Има обилни жертви и от двете страни. Това е ужасяващо и то е резултат от съветската експанзия против Украйна ", сподели Блинкън. " Ние сме решени Украйна да получи това, от което се нуждае, с цел да се оправи с експанзията и в последна сметка да има мощна позиция на масата на договарянията, в случай че се стигне до нея ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР