Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън се срещна

...
Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън се срещна
Коментари Харесай

Антъни Блинкън и Мицотакис бистрят войната и земетресението в Турция

Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън се срещна с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис през вчерашния ден в Атина, съобщи АНА-МПА.

Блинкън и Мицотакис разговаряха на четири очи и организираха работна вечеря в резиденцията на гръцкия министър-председател в Атина този понеделник.

 
Обсъжданията посред им включиха повсеместен обзор на гръцко-американските връзки, които бяха характеризирани като отлични, осведомиха източници на АНА-МПА.

Блинкън и гръцкият министър-председател обмениха отзиви по интернационалните, европейски и районни въпроси, като се стопираха на събитията в Украйна. Държавният секретар на Съединени американски щати изрази признателността си за безрезервната поддръжка, която Гърция оказва на Украйна през цялото време, и акцентира ролята на Гърция като дирек на стабилността и сигурността в целия район.

Сред тематиките на разискване бяха също обстановката в Източното Средиземноморие и опустошителните трусове в Турция. Блинкън благодари на Мицотакис за незабавната помощ, предоставена от Гърция на Турция в този сложен миг. Относно Източното Средиземноморие Кириакос Мицотакис акцентира, че водещият принцип на гръцката политика е мирното разрешаване на разногласията и добросъседските връзки, учредени на интернационалното право.

На работната вечеря от гръцка страна участваха министърът на защитата Никос Панайотопулос, министърът на културата и спорта Лина Мендони, заместител министър-председателят Янис Братакос, генералният секретар на министерството на външните работи Теохарис Лалакос, гръцкият дипломат в Съединени американски щати Александра Пападопулу, шефът на дипломатическия кабинет на премиера Анна-Мария Бура и заместник-говорителката на държавното управление Аристотелия Пелони, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес гръцко-американският стратегически разговор ще продължи. Очаква се Антъни Блинкън да се срещне и с гръцкия министър на външните работи Никос Дендиас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР