Държавният секретар Антъни Дж. Блинкен се срещна виртуално с българския

...
Държавният секретар Антъни Дж. Блинкен се срещна виртуално с българския
Коментари Харесай

Дава ли Блинкен зор на Петков за РС Македония?

" Държавният секретар Антъни Дж. Блинкен се срещна виртуално с българския министър председател Кирил Петков. " Това заяви на формалния си уебсайт Държавният департамент на Съединени американски щати, като цитира изявление на представителя на американското външнополитическо ведомство Нед Прайс.

За срещата заяви в Туитър още във вторник вечерта министър председателят Кирил Петков.

" Имах удоволствието да беседвам с Държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Обсъдихме усилването на съдействието и диверсификацията на енергийните източници и направления. Съединени американски щати и България са съдружници и стратегически сътрудници, а енергийното съдействие ще способства за увеличение на енергийната сигурност и деверсификация в района, " написа той на британски в обществената мрежа.

А в сряда сутринта сбито известие, вмъкнато в новината за срещата на Петков с вицепрезидента Камала Харис, разпрати и Правителствената осведомителна работа, осведоми " Епицентър ".

" Държавният секретар Блинкен акцентира значимостта да бъде даден обединен отговор, както от страна на НАТО, по този начин и от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз на неоправданата и непровокирана инвазия на Русия в Украйна и сподели, че Съединените щати ще продължат да поддържат модернизацията на въоръжените сили на България и целите на страната за енергийна сигурност ", се споделя още в изказването на представителя на Блинкен.

" Двамата потвърдиха своята обща визия за нашите трансатлантически връзки, а държавният секретар акцентира още веднъж значимостта на бързото присъединение на квалифицирани претенденти към Европейския съюз ", приключва изказването на Нед Прайс, без в него да са категорично упоменати районен съд Македония и Албания и българското несъгласие против Скопие.

В известието на Министерския съвет въпросът с районен съд Македония беше още по-старателно заобиколен - Блинкен и Петков разговаряли за " стабилността и развиването на Западните Балкани ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР