Държавният секретар Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон не окуражава Киев

...
Държавният секретар Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон не окуражава Киев
Коментари Харесай

САЩ дават още $800 млн. на Киев, но не искат Украйна за удря извън границите ѝ

Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон не окуражава Киев за офанзиви отвън границите на страната, само че прави тъй че страната да разполага с нужната ѝ техника за отбрана. Позицията изрази и представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

" Не сме предоставяли на Украйна оръжия, които да бъдат употребявани в Русия. Предоставяме ѝ това, от които тя има потребност, за пази своята суверенна територия, с цел да се опълчи на съветския агресор, нарушил границите ѝ ", акцентира Прайс.

Междувременно американският министър на защитата Лойд Остин разяснява, че Съединените щати не пречат на Украйна да развива личните си качества за нанасяне за удари по далечни цели.

От Организация на обединените нации показаха паника поради съветските удари против украинската инфраструктура и предизвестиха за утежняване на филантропичната рецесия.

" Нападенията против енергийната инфраструктура на Украйна, в това число електроцентрали и топлоцентрали, оставят милиони хора без достъп до отопление, електричество и вода, добавяйки още едно рисково измерение към породената от войната филантропична рецесия ", обявиха от организацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР