Държавният резервен фонд на Султаната Оман направи отказ от исковете

...
Държавният резервен фонд на Султаната Оман направи отказ от исковете
Коментари Харесай

Държавният резервен фонд на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Държавният авариен фонд на Султаната Оман направи отвод от исковете си против България, свързани с слагането под специфичен контрол на „ КТБ “ АД, без опция да ги предяви още веднъж пред този или различен интернационален арбитражен съд, оповестиха от пресцентъра на Министерство на финансите. С това всички искания на Държавния авариен фонд на Султаната Оман могат да се смятат за дефинитивно отпаднали, а делото - завършило в интерес на България.

На 22.10.2015 година Държавният авариен фонд на Султаната Оман, в качеството си на акционер в „ КТБ “ АД, заведе интернационално арбитражно дело против Република България в Международния център за разрешаване на капиталови споров.

Оман твърдеше по време на делото, че България е нарушила стандартите за отнасяне на задгранични вложители, открити в Договора за взаимно поощряване и отбрана на вложенията сред България и Султанат Оман посредством дейностите на органите на Република България (българското държавно управление, Българската национална банка и българския съд), свързани с слагането под специфичен контрол на „ КТБ “ АД и последващото лишаване на нейния лиценз. Претенциите за обезщетение бяха в размер на 80 млн. евро.

След два тура от писмени отбрани, през месец декември 2018 година Държавният авариен фонд на Оман се отхвърли от исковете си против България поради КТБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР