Държавният резерв има достатъчно количества стоки, които да се използват

...
Държавният резерв има достатъчно количества стоки, които да се използват
Коментари Харесай

Държавният резерв има достатъчно горива, за да няма драматичен скок в цените при криза

Държавният запас има задоволително количества артикули, които да се употребяват при възможен спор. Това увери пред News.bg краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " Асен Асенов .

" Агенцията съхранява задоволителни количества от разнообразни типове артикули, които ще са от изгода за популацията при настъпването на някакъв тип рецесия, като изключително значими са тези от първа нужда - питейна вода, хранителни артикули, медицински произведения, медикаменти и други ", уточни той. През към този момент изтичащата 2023 година, за жалост имахме доста мотиви да покажем, че в границите на бюджета сме добре готови и че виновните в такива обстановки институции могат да работят координирано и в синхрон, тъй че помощта да стига до засегнатото население допустимо най-бързо, сподели още Асенов.

Към страната ни са постъпвали претенции за помощи от Държавния запас по отношение на множеството спорове, освен в Украйна. Исканията са се отнасяли до разнородни по количества и тип артикули и материали, като Агенцията, съгласно опциите си и без да наруши способността си да реагира при спешна обстановка на територията на страната, е предоставяла - питейна вода, храни, съоръжение за полеви лагери, здравно съоръжение, консумативи и медикаменти, акцентира Асенов. Що се отнася до наложителните ресурси от петрол и нефтропродукти и след отнемането на концесията от Лукойл на пристанище " Росенец " и военният спор в Израел и опцията да скочат фрапантно цените на горивата той изясни: " Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси съхранява задоволителни количества горива, даващи опция за съответна реакция . Извършва се и непрестанен мониторинг и се проучва информацията подавана от други ведомства и компаниите, които са задължени да съхраняват горива в интерес на страната , според Закона за наложителните ресурси от петрол и нефтопродукти(ЗЗНН), което обезпечава убеденост, че при възможна рецесия и усложнения в доставките организацията ще е подготвена да реагира по този начин, че българския жител да не усети следствията от протичащото се. "

Цялото изявление с Асен Асенов - след 14 ч.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР