Държавният оръжеен търговец Кинтекс, в чийто офиси днес влязоха полиция

...
Държавният оръжеен търговец Кинтекс, в чийто офиси днес влязоха полиция
Коментари Харесай

Държавният оръжеен търговец `Кинтекс` нарочно допуснал огромни парични загуби

 Кинтекс приключи договорите си с Емко и ще работи с ВМЗ - Сопот
Държавният оръжеен търговец " Кинтекс ", в чийто офиси през днешния ден влязоха полиция и прокурори, е позволил необясними загуби на големи суми пари, заяви зам. основния прокурор Иван Гешев, представен от бТВ.

„ Кинтекс ” като държавен оръжеен търговец подписва покупко-продажби с разнообразни страни – да вземем за пример Индия. Доставката се прави от български оръжейни производители. (…) Българските производител некачествено извършва оръжейните доставки и външният консуматор начислява неустойки. „ Кинтекс ” не подхваща безусловно нищо, с цел да възвърне тази вреда, като си потърси парите от съответния снабдител. Сигурен съм, че това е напълно случайно… ”, разяснява той.

Според него, неналичието на деяние от страна на " Кинтекс " работи единствено в интерес на частните производители, които си продават некачествената стока за сметка на страната. Конкретно това се има поради за 3 компании, които обаче не бяха посочени от Гешев.

Ощетяването на страната е траяло в интервал от 2-3 години.

Зам. основният прокурор отговори и на въпроси за банкера Цветан Василев, като посочи, че всички правни благоприятни условия за връщането на Василев в България са изчерпани, като в този момент това зависи от политическите и финансовите.

„ Част от политическата система, част от хората, които са отвън Народното събрание и нямат късмет скоро да влязат в него, се пробват да профилираните структури, които вършат нещо, което никой не е правил досега ”, разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР