Държавният културен институт към Министерството на външните работи представи на

...
Държавният културен институт към Министерството на външните работи представи на
Коментари Харесай

Михаил Михайлов описва вълнуващи сюжети в трите си книги



Държавният културен институт към Министерството на външните работи показа на 23 септември в литературния клуб " Перото " в НДК  новите книги на почетния консул на България в Намибия Михаил Михайлов. Книгите " Кафява захар ", " Лов и обич " и " История на истината " са издания на университетското издателство " Св. Климент Охридски ".
" Тематиката и на трите книги е друга. " История на истината " е философска книга. По създание това е разбор на диалектическия материализъм -  нещо, което е належащо да бъде известно и познато на младежите. " Лов и обич " са разкази, свързани с моите ловни прекарвания в разнообразни обстановки и на разнообразни места в Африка и България. И тя е предопределена за хората, които се интересуват от лов, природа и опазването на околната среда. " Кафява захар " е книга с престъпен сюжет, само че е история за това по какъв начин човечеството се пробва да бъде по-добро, а в действителност става по-зло, тъй като надвиват сили на омразата сред хората, а не на любовта. "

По думите му Намибия е една от най-проспериращите страни в Африка, с най-голям стандарт.

" Намибия ме притегли със своята честност и доброта . Когато 1991 година пристигна на власт ръководеща партия СУАПО, тя е млада страна образува се 1990  година, апелът беше - забравяме неприятното и предишното, тъй като бъдеще се гради с обич и амнистия,  а не с ненавист и вендета. Не образуваме каузи против нито един от хората, които са правили закононарушения, имайки поради апартейда, който е бил част това време в Намибия, не уволняваме никой, не преименуваме нито една улица, не събаряме нито един монумент, не национализираме нищо, тръгваме дружно да градим ярко бъдеще - бели и черни с тези хора, които са били отговорни за апартейда. Намериха тази храброст и сили да не помнят неприятното “, сподели в предаването „ 12 + 3 “.

Според Михаил Михайлов Намибия е една от най-проспериращите страни в Африка, с най-голям стандарт

" Една от най-уредените страни. Бих споделил, че стандарта е по-висок от някои европейски страни. Два пъти поред Намибия прави електронно гласоподаване за президентски избори – нещо, за което ние не можем да се разберем. Никакви проблеми, никакво хакване на компютрите - в противен случай това улесни целия развой ".
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР