Държавният главаРумен Радевняма да оттегли указа, с койтопредлага на Народното

...
Държавният главаРумен Радевняма да оттегли указа, с койтопредлага на Народното
Коментари Харесай

Президентът Радев няма да оттегли указа, с който предлага на НС да избере Габриел за премиер

Държавният глава Румен Радев няма да отдръпна указа, с който предлага на Народното събрание да избере Мария Габриел за министър-председател. Това оповестиха от президентството.

Припомняме, че по-рано от " Продължаваме промяната-Демократична България " приканиха Радев да отдръпна указа.

Ето и какво пишат от президентството: В сходство с Конституцията при получен изпълнен изследователски мандат за сформиране на държавно управление президентът издава декрет, с който предлага на Народното събрание да избере за министър-председател претендента, препоръчан от съответната парламентарна група. Указът на президента по член 99 няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател.

Във вторник следобяд претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Габриел върна осъществен мандата на президента Румен Радев в президентството.

По-късно от ПП-ДБ излязоха с остра реакция и смъкнаха доверието си от нея, а претенденти за министри от групировката си направиха отказ./Дарикнюз.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР