Държавният глава ще участва днес от 11:00 часа в откриването

...
Държавният глава ще участва днес от 11:00 часа в откриването
Коментари Харесай

125 години от събора в Родопите: Президентът ще участва в откриването на „Рожен“ 2023

Държавният глава ще взе участие през днешния ден от 11:00 часа в откриването на събора на националното творчество „ Рожен “ 2023. Началото на събитието ще бъде обещано със звън на родопски чанове от централната сцена. Тази година се означават 125 години от първото осъществяване на събора в Родопите.

Хиляди участници се чака да се включат в обичайния народен фолклорен конкурс за артисти, инструменталисти, национални танци, традиции и вербален фолклор. Организатори на събитието са съдружие „ Рожен – Наследство в бъдещето “, фондация „ Наследство в бъдещето “ и Община Смолян.

Радев взе участие през вчерашния ден и в тържественото издигане на националното знаме на България на Роженските поляни в Родопите. Патриотичното начинание се организира под патронажа на президента.

Празничната стратегия стартира в 18:00 часа . Президентът Румен Радев ще насочи одобрение в 20:30 часа , след което ще се състои тържественото издигане на националното знаме на Република България. Националният химн ще бъде изпълнен от Гвардейския внушителен духов оркестър, Представителния отбор на Въоръжените сили и деца.

Издигането на българския народен байрак на Рожен е отдадено на 111 години от Освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР