Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов

...
Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов
Коментари Харесай

Президентът Радев връчи почетен знак на актьора Васил Михайлов

Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса на артиста към българската нематериалност и просвета и във връзка неговата 80-годишнината. Президентът отличи именития актьор в сряда вечерта на сцената на спектакъл „ Българска войска “, където Васил Михайлов играе повече от 50 години, а нощес се превъплъти в ролята на Стоян Глаушев в постановката „ Железния светилник “, оповестяват от президентството.
 Румен Радев Васил Михайлов  Румен Радев Васил Михайлов  Румен Радев Васил Михайлов
Държавният глава и брачната половинка му Десислава Радева бяха измежду феновете на представлението, след края на което креативният състав на театъра и президентът поздравиха артиста и означи 80-годишнината му.

Още дълги години бъдете капитанът на българската героизъм и на националната обич, пожела Румен Радев на Васил Михайлов, който е изиграл стотици функции на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на капитан Петко челник в едноименния сериал. Държавният глава съобщи, че за него е чест да засвидетелства респект и признателност от името на целия български народ и многочислените поклонници на артиста. „ Вие сте челник, превдварително решен като наш съвременник, вие сте хан, военачалник, хаджия, хъш, вие сте човек с горда външност и неподражаемо мъжко наличие “, обърна се президентът към Васил Михайлов.

Президентът поздрави актьорския състав и екипа за невероятната им работа по постановката „ Железния светилник “. Преживяхме и продължаваме да живеем в сложни години, само че в никоя от тях българският спектакъл не пустееше – той бе светилникът за мнозина и имам вяра, че ще продължи да бъде подобен и отсега нататък, съобщи още президентът Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР