Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента

...
Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента
Коментари Харесай

Радев удостои Цветана Манева с Почетен знак на президента

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента българската актриса Цветана Манева. 

Отличието се връчва във връзка 80-ата годишнина на Цветана Манева и регистрира нейния принос за развиването на театралното и филмовото изкуство, както и за нейните заслуги в одобряването и развиването на българските обичаи в актьорското майсторство.

" С течение на годините публиката съумя да опознае Цветана Манева освен като артист, само че и като човек ", сподели Румен Радев по време на церемонията.

" Интелигентна, взискателна към себе си, само че и към другите, преминаваща философски през тестванията, любознателна, провокативна, свободолюбива, което може да се заключи напълно малко – Цветана Манева – стандарт и класа ", разяснява президентът.

По думите на президента надали някой ще оспори, че Цветана Манева е измежду най-ярките и запаметяващи се актриси на България.

" Впечатляващият гений и безподобен почерк по едно и също време вълнуват и респектират генерации българи ", уточни той.

Президентът сподели, че преди години Цветана Манева е " възкликнала, че геният е задоволителен, с цел да не могат да Ви понасят в България ".

" Тогава имахте своите аргументи за това. Искрено се надявам през днешния ден да сме съумели да променим Вашето мнение, тъй като „ Ви ценим и обичаме ", съобщи Радев.

" Дарбата е даденост, а геният е работа. Приемам този плакет като оценка за моя труд, който се оказа, че е над половин век ", сподели актрисата.

Тя благодари на всички хора, с които е работила. " Актьорството не е самотно занятие, а групово изкуство и всички, до които съм се докосвала, са ме зареждали ", добави Цветана Манева.

" Тежкият миг, в който актьорите се разделят с специалността си, постоянно е обвързван с едно физическо безсилие ", уточни Манева.

" Най-много благодаря на студентите, които съм имала. Младостта на тези хора е необикновено заразителна ", сподели актрисата.

Манева уточни, че е признателна и на своята аудитория. 

" Усещам, че имаме дълг към децата ми, децата ни, всичките деца на България. Мисля, че сме им длъжни и ви апелирам – пазете децата ", сподели още Цветана Манева.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР