Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Обединените арабски емирства

...
Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Обединените арабски емирства
Коментари Харесай

Радев удостои посланика на ОАЕ у нас Султан Рашид Алкайтуб Алнуайни с орден „Мадарски конник“ първа степен


Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Обединените арабски емирства у нас Султан Рашид Алкайтуб Алнуайни с медал „ Мадарски конник “ първа степен на гала в Гербовата зала през днешния ден.

Дипломатът получи висшето държавно отличие за заслугите си за развиването на двустранните връзки сред България и ОАЕ.

,,България високо цени другарството с Вашата страна и народ. Гледаме напред в бъдещето да засилим нашите ползотворни отношения``, сподели президентът Румен Радев в свое слово. Той акцентира, че е задоволен от интензивното развиване на връзките сред България и ОАЕ и уточни, че страната е значим стратегически сътрудник в района на Близкия Изток.

,,Днешната гала е израз на високата оценка на българските институции и на нашия народ за Вашата ползотворна работа``, се обърна Радев към посланика. Президентът благодари и за организацията на визитата му предходната година през септември в ОАЕ, когато връзките сред двете страни са издигнати на най-високо политическо равнище, вкоренен е техният стратегически темперамент, подписани са редица двустранни документи и е маркиран прогрес в редица значими области като енергетика, защита, превоз, обучение, просвета, просвета, туризъм, както и развиване на нововъведенията и на високите технологии.

Държавният глава поздрави посланика и за проведената конференция в ОАЕ КОП-28, където по думите му е демонстрирана освен добра организация, а и водачество и отговорност. Въпреки че Вашата страна е една от най-богатите на изкопаеми горива, вие показахте изключителна отговорност в развиването на зелени технологии, в добиването на зелена сила, означи Радев.

Той акцентира, че към този момент сме сътрудници в една извънредно значима декларация – декларацията за утрояване на нуклеарните мощности до 2050 година Нашите страни могат да сътрудничат извънредно сполучливо, уточни президентът.

,,Нашите два другарски народа не престават да развиват извънредно специфични връзки на всички равнища, учредени на взаимно съдействие, на схващане и почитание, сподели дипломат Султан Рашид Алкайтуб Алнуайни. Той уточни, че в ролята му на дипломат е имал опция да работи с всички институции и съобщи, че прави оценка поддръжката на всички равнища.

,,През 2022 година президентът Радев посети нашата страна, което откри нови порти и благоприятни условия за разговор и съдействие, за в допълнение развиване и задълбочаване на връзките сред ОАЕ и България, означи дипломат Султан Рашид Алкайтуб Алнуайни.

Той изрече признателност към България и българския народ за другарството и съдействието.,,България в действителност има доста особено място в сърцето ми``, добави посланикът на ОАЕ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР