Държавният глава Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за

...
Държавният глава Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Радев ще връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ

Държавният глава Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС. Парламентарната група е първата по бройка в 48-ото Народно заседание и нейни представители ще бъдат признати на „ Дондуков “ 2 в 10.00 часа.

Два месеца след предварителните парламентарни избори на 2 октомври, президентът ще връчи първия мандат за образуване на кабинет на най-голямата по бройка парламентарна група – тази на „ ГЕРБ-СДС “. В 10.00 часа ще разберем и коя е номинацията на партията на Бойко Борисов за министър-председател, защото президентът Румен Радев би трябвало да връчи досието точно на кандидат-премиера.

Миналата седмица Томислав Дончев разяснява в Народното събрание, че сигурно от ГЕРБ ще създадат опит да сформират независимо държавно управление на малцинството. Името на кандидатурата им за министър-председател обаче остана в загадка. Състава на кабинета ще научим най-късно на 12 декември, когато изтича едноседмичният период за връщането на мандата.

Вчера от Враца водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че разновидностите за министър-председател са два – той или безпристрастен претендент. Според него обаче, с цел да излезе страната ни от рецесията, точно той би трябвало да застане отпред на постоянен кабинет, тъй като, по-думите му, няма по-добър за министър председател.

Ако въпреки всичко ГЕРБ не успее да сформира държавно управление, процедурата продължава с връчването на мандат на вторите по бройка – „ Продължаваме промяната “. Ако и те не се оправят, Радев ще връчи трети финален мандат, само че този път партията ще е по негов избор. Президентът обаче към този момент сподели, че това сигурно ще се случи след Нова година, с цел да не се стигне до избори през януари или февруари, а през март. При този сюжет Радев ще би трябвало да разпусне 48-ото Народно заседание, да разгласи нова дата за избори, а страната ни да продължи да се ръководи от длъжностен кабинет.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР