Държавният глава Румен Радев прие кандидата за служебен министър-председател в

...
Държавният глава Румен Радев прие кандидата за служебен министър-председател в
Коментари Харесай

Радев връчи на Главчев мандата за съставяне на служебно правителство (ВИДЕО)

Държавният глава Румен Радев одобри претендента за длъжностен министър-председател в президентската институция, с цел да му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.

„ Страната ни се оказа на прага на невиждана конституционна рецесия. Но както към този момент обявиха, аз ще направя всичко допустимо, с цел да не допуснем страната ни да изпадне в тази обстановка. Благодаря на всички претенденти за служебни министър-председатели. Съжалявам за сложната обстановка, в която бяха показани. Благодаря на господин Димитър Главчев, който единствен одобри да се нагърби с тази високо виновна задача. Този мандат би трябвало да бъде изпълнен до 7 дни ”, сподели президентът Радев.

„ Ние с вас знаем, че това е мъчно решение и за двама ни. Но каква беше алтернативата? Алтернативата беше да хвърлим страната в конституционна рецесия с неразбираеми последствия. С отговорност подобавам в написаното в Конституцията. Аз нямам и различен избор. Ще ви показва състав от специалисти, некорумпирани и неопетнени. Т.е. ще направя, тъй че да не се срамувате при сключване на указа на държавно управление ”, съобщи Димитър Главчев.

Вчера президентът Румен Радев оповести избора си за длъжностен министър председател от кръга лица, избрани като вероятни претенденти за този пост след направените промени в Конституцията.

Димитър Главчев шест пъти е бил народен представител от ГЕРБ, а през 2017 година беше и ръководител на 44-ото Народно заседание. През юли 2023 година беше определен от Народното събрание за ръководител на Сметната палата.

true.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР