Държавният глава Румен Радев награди преподавателя д-р Светлин Наков със

...
Държавният глава Румен Радев награди преподавателя д-р Светлин Наков със
Коментари Харесай

Без информационни технологии няма бъдеше

Държавният глава Румен Радев награди преподавателя доктор Светлин Наков със специфичната премия на Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) за 2017 година Наков получи наградата поради заслугите си, че е запалил хиляди младежи да се насочат към програмиране и осведомителните технологии.

" За мен е голяма чест да връча тази премия на господин Наков ", съобщи президентът. " Без осведомителни технологии и връзки няма предстоящ е ", безапелационен е Румен Радев.

Наградата се връчва за важен принос в развиването на осведомителните и информационни технологии . Наков е притежател и на премията " Джон Атанасов " на президента на Република България.

 България създава положителни програмисти, само че те не са задоволително
България създава положителни програмисти, само че те не са задоволително

Секторът се развива добре, тъй като страната не се намесва, счита Светлин Наков

Президентът посочи, че Наков е поел една просветителска задача . " Да работи за младежите, за нашето бъдеще, да работи за образуване на схващане и отговорности у младежите, тъй като истината е в цифровото бъдеще ", посочи Радев.

" Не можем да приказваме за модернизиране на България без развиването на осведомителните и информационните технологии ", безапелационен е президентът. " Това е най-бързо развиващият се бранш в нашата стопанска система и то с едни доста смели крачки и с най-голяма добавена стойност ", акцентира Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР