Държавният глава провежда консултации с всички парламентарно представени партии преди

...
Държавният глава провежда консултации с всички парламентарно представени партии преди
Коментари Харесай

Петков намекна на Радев да даде третия мандат на БСП или ДБ ВИДЕО

Държавният глава организира съвещания с всички парламентарно показани партии преди да реши на коя от тях ще връчи третия изследователски мандат. Дотук се стигна след неуспеха на „ Продължаваме промяната “ да събере болшинство и отхвърли на втората по величина парламентарна група - ГЕРБ, да опита.

Необходима ни е не просто договорка за нов кабинет, а дейно ръководство за стратегически небосвод. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към към Кирил Петков , Асен Василев, Андрей Гюров и Никола Минчев от „ Продължаваме промяната “.



Да се оползотвори последната вяра

„ Провеждам консултации в търсене на обединяване към виновни национални цели и цели, и в очакване да се оползотвори последната надежда - третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент “, сподели още президентът. 

По думите му след прокараните нови червени линии, съставянето на държавно управление няма да е лека задача. „ Вашата позиция е значима, тъй като вие сте най-голямата политическа формация и от вашата поддръжка и държание зависи значително дали образуването на кабинет в рамките на това Народно заседание ще може да стане “, обърна внимание Радев.

Политическа партия са подготвени на всичко, само че не и да дадат милиарди на шепа хора

„ Ние осъзнаваме виновната позиция, в която сме. Политическата рецесия би трябвало да се избегне съвсем непременно “, отговори Кирил Петков.

„ Ние сме тук, с цел да заявим подготвеност да бъдем оптимално диалогични и да създадем всичко допустимо да има работещ парламент и държавно управление. Единствено не сме подготвени да дадем всички публични средства на хора, които да ограбят популацията на страната “, сподели още Петков , представен от bTV.

„ И от Вашето решение зависи при кой ще отиде третия мандат. Очакваме с голямо неспокойствие да забележим на кого ще го дадете, и в случай че е при наши настоящи съдружни сътрудници, сме отворени за диалози и диалогичност “, разгласи още министър председателят в оставка.

Той сподели още, че Политическа партия са подготвени да проведат диалози „ с всички народни представители, от всички политически партии, които могат да взимат сами решения в Народното събрание и не са подвластни от подмолни сили, които не са в Народното събрание “. 

„ Ако изберете наш съдружен сътрудник, сме подготвени да подкрепим тези диалози “, добави Петков

Предварителни настройки

В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата обстановка. БСП, „ Демократична България “ и „ ИТН “ са подготвени да договарят за сформиране на държавно управление. И трите партии обявиха, че не биха присъединили в диалозите ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От „ Продължаваме промяната “ оповестиха, че с изключение на с опозиционните не биха разговаряли и с „ ИТН “, в случай че мандатът отиде при тях.

За опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ най-вярната опция на политическата рецесия са предварителни избори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР