Държавният глава Румен Радев е отправил покана към президента на

...
Държавният глава Румен Радев е отправил покана към президента на
Коментари Харесай

Путин идва в България по покана на Радев

Държавният глава Румен Радев е отправил покана към президента на Русия Владимир Путин да посети България. Това оповестиха от прессекретариата на президентството.

Радев е поздравил в телефонен диалог Путин и съветския народ във връзка отбелязването на Деня на Русия - 12 юни.

По време на двадесетминутния диалог, който се е провел по самодейност на българския президент, е била маркирана дълбоката историческа и духовна връзка сред българския и съветския народ.

По мотив навършването на 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 година и Освобождението на България, българският държавен глава е отправил покана към своя съветски сътрудник да направи публично посещаване в страната ни през 2018 година

Президентът Путин е благодарил за поканата и я приел, като точната дата на визитата следва да бъде конкретизирана. Руският президент благодарил на президента Радев за приноса му за развиването на двустранните връзки, показват от президентството.

По самодейност на съветския президент е бил изработен обзор на двустранното търговско-икономическо съдействие, както и в областта на енергетиката, и е било изразено общо предпочитание за тяхното следващо развиване и задълбочаване, без да бъдат политизирани и на основата на взаимна полза.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР