Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски каза днес, че само

...
Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски каза днес, че само
Коментари Харесай

Зеленски готов на диалог само с друг руски президент, САЩ наложиха нови санкции на Русия

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че " единствено пътят на подсилване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата й територия връща мира ", съобщи организация УНИАН.

Украинският президент съобщи във видеообръщение, оповестено във Facebook, че е невероятно да се спогодят за взаимно битие с Владимир Путин, Украйна ще води разговор с различен съветски президент.

Зеленски сподели, че през днешния ден е провел съвещание на Щаба на Върховния главнокомандващ и че преди малко е завършило съвещание на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

По-специално украинският президент сподели, че са взети следните решения :

" Първо, единствено пътят на подсилване на Украйна и прогонване на окупаторите от цялата ни територия връща мира. Ние ще вървим по този път ", акцентира Зеленски.

" Второ, Украйна беше и остава водач в преговорните старания. Нашата страна постоянно е предложила на Русия да се спогодят за взаимно битие на равни начала и остава водач в преговорните старания. Нашата страна постоянно е предложила на Русия да се съгласи за взаимно битие при равни, почтени, почтени и обективни условия. Очевидно е, че това е невероятно с този съветски президент ", сподели Зеленски.

По думите на украинският водач, съветският президент Владимир Путин " не знае какво е достолепие и почтеност ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Затова ние сме подготвени за разговор с Русия към този момент с различен съветски президент ", акцентира Зеленски.



Столтенберг: НАТО в никакъв случай няма да признае нелегално анексиране, само че не сме страна в спора

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Алиансът осъжда анексирането на украинска територия от страна на Русия. " Съюзниците от НАТО в никакъв случай няма да признаят нелегално анексиране. И ще продължим да оказваме помощ на Украйна ", сподели Столтенберг. Той също по този начин съобщи, че НАТО не е страна в спора.

На въпрос какво мисли за кандидатурата на Украйна за ускорено участие в НАТО, генералният секретар уклончиво отговори, че всяка демократична страна има право да кандидатства. Решението обаче ще бъде взето с консенсус от всички страни членки на НАТО, а в този момент фокусът на Алианса е да продължи да оказва помощ на Украйна.

Съединени американски щати постановиха нови наказания на Русия след анексирането на украинските територии

Съединени американски щати постановиха наказания през днешния ден на над хиляда физически и юридически лица, свързани с нашествието на Русия в Украйна, в това число на шефа на Руската централна банка и на фамилии на членове на съветския Съвет за национална сигурност, съобщи Асошиейтед прес. Мерките са в отговор на подписването от страна на Владимир Путин на договорите за присъединение на четири окупирани украински територии в несъгласие с интернационалното право.

Американското министерство на финансите уточни стотици представители на съветската законодателна власт, ръководители на финансовата и военна инфраструктура, както и снабдители, които ще станат обект на глобите. От своя страна министерството на търговията добави 57 юридически лица в листата си с извършители на експортния надзор, а Държавният департамент усили с още над деветстотин имена листата си за визови ограничавания.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пък съобщи, че " Съединените щати осъждат опита на Русия да анексира с машинация територии от Украйна " и назова дейностите на Кремъл нарушение на интернационалното право, което потъпква Устава на Организация на обединените нации. Байдън увери, че страната му ще продължи да поддържа напъните на Украйна да си върне контрола върху своите територии, заяви Франс прес.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи от своя страна във връзка наложените нови наказания: " Искаме да изпратим ясно предизвестие към всяко лице, страна или територия, която обезпечава политическа или икономическа помощ за противозаконните опити на Русия да промени статута на части от Украйна ", съобщи той.

" Няма да стоим безучастно, до момента в който Путин се пробва с машинация да анексира територии от Украйна ", съобщи през вчерашния ден министърката на финансите Джанет Йелън, представена от Асошиейтед прес. " Министерството и американското държавно управление подхваща решителни дейности, с цел да отслаби в допълнение към този момент изтощения военно-промишлен комплекс на Русия и да подкопае способността ѝ да води противозаконната си война ", добави тя.

Путин улеснява достъпа до съветско поданство за чужденци, служещи в съветската войска

Москва ще улесни достъпа до съветско поданство за чужденци, подписващи контракт за работа в съветската войска, според декрет, обнародван през днешния ден от президента Владимир Путин на фона на спора в Украйна, заяви Франс прес.

" Чужди жители или лица без поданство, които подписват контракт за работа в съветските въоръжени сили за период от минимум една година и вземат участие (или са участвали) във военни дейности в продължение на минимум шест месеца " ще се възползват от опростена процедура за приемане на съветски паспорт, според този декрет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР