Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган претърпя тежък неуспех,

...
Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган претърпя тежък неуспех,
Коментари Харесай

Битката за Истанбул е жестока – никой не признава поражение, но Ердоган вече заговори за...

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган претърпя тежък крах, откакто за първи път насам от 25 година ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “ (ПСР) загуби надзор над столицата Анкара за първи път и може би ще разгласи проваляне в най-големия град в страната – Истанбул, оповестява „ Ройтерс “, представена от „ Фокус “.

``
реклама
 
Ердоган, който господства в турската политика след идването си на власт преди 16 година, води неумолима акция в продължение на два месеца преди гласуването, което той дефинира като „ въпрос на оцеляване " за Турция.
 
Но ежедневните манифестации на президента и преобладаващото подкрепящо медийно отразяване не съумяха да му завоюват безапелационен резултат в Истанбул. Според организацията повода е икономическият спад в страната, който е оказал мощно въздействие върху гласоподавателите.
 
Турските телевизионни оператори обявиха, че претендентът на опозиционната Републиканска национална партия Мансур Яваш е спечелил ясна победа в Анкара, само че кандидатите за кметския пост в Истанбул имат толкоз близки резултати, че и ръководещи, и съпротива оповестиха победа. В третия по величина турски град Измир обичайно завоюваха кемалистите с огромна преднина пред партията на Ердоган. 
 
„ Хората гласоподаваха в поддръжка на демокрацията, те избраха народна власт ", съобщи водачът на опозицията Кемал Кълъчдароглу, обявявайки, че неговата РНП е спечелила в Анкара и Истанбул, и е задържала крайбрежната си цитадела – Измир, третият по величина град в Турция.
 
Държавната организация Anadolu Agency съобщи, че ПСР ще апелира резултатите в някои региони на столицата. В Истанбул ПСР разгласи, че някогашният министър председател Бинали Йълдъръм е победил противника си от РНП Екрем Имамоглу със единствено четири хиляди гласа. На собствен ред последният твърди, че има преднина от 28 000 души пред Йълдъръм.
 
В тирада пред поддръжниците си в Анкара Ердоган наподобява показва приемане на провалянето на ПСР в Истанбул, макар че съобщи, че повечето квартали в града са подкрепили неговата партия. Партията ще апелира резултатите, в случай че е належащо, добави турският президент.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: