Държавният фонд "Земеделие" /ДФЗ/ отчита засилен интерес към националната програма

...
Държавният фонд "Земеделие" /ДФЗ/ отчита засилен интерес към националната програма
Коментари Харесай

ДФ Земеделие отчита засилен интерес към националната програма за пчеларство

Държавният фонд "Земеделие " /ДФЗ/ регистрира засилен интерес към националната стратегия за пчеларство, оповестяват от фонда.

Оттам прецизират, че сега се ревизират заявките за подкрепяне на пчеларите. За финансиране през 2021 година са кандидатствали 1976 аграрни стопани.

Общо ангажираният бюджет е в размер на над 8 млн. лева, оповестяват от фонда. Като най-атрактивна от ДФЗ открояват мярката "Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари ", където подадените заявки са 1427. Заявената финансова помощ е в размер на 3,6 млн. лева, прецизират от ДФЗ.

1256 пчелари са кандидатствали за подновяването на пчелните си кошери, а размерът на декларираните средства са близо 3,5 млн. лв.. 900 пчелари са поискали поддръжка в битката с заболяванията по кошерите и са декларирали присъединяване за пазаруване на медикаменти за отнасяне на пчелните фамилии в размер на над 1 млн. лева, се показва в известието.



От ДФЗ напомнят, че националната стратегия по пчеларство за интервала 2020-2022 година е с общ бюджет от 19,2 млн. лева, от които 50 на 100 са обезпечени от Европейски Съюз, а останалата половина са от националния бюджет.

Определеният за 2021 година запас е 6 400 203 лева, осведомят от ДФЗ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР