Държавният доставчик Булгаргаз е внесъл в съда иск за 110

...
Държавният доставчик Булгаргаз е внесъл в съда иск за 110
Коментари Харесай

Булгаргаз съди столичното парно за 110 млн. лв.

Държавният снабдител " Булгаргаз " е внесъл в съда иск за 110 млн. лева против " Топлофикация София ", оповестиха от газовото сдружение. Действията са подхванати в понеделник, откакто изтече крайният период, даден от " Булгаргаз " на столичното парно да си погаси отговорности за 149 млн. лева за обезпечен природен газ.

Компанията обаче е решила да не включва в желае си последните две предплатено издадени фактури за газовите доставки през ноември, които са за 31 млн. лева и които въпреки да им е изминал също срокът за заплащане, към този момент няма да бъдат претендирани пред съда, обясниха от газовото сдружение пред Mediapool.

От " Булгаргаз " не са желали запор на сметките на топлофикацията, само че чакат сдружението да откри средства, с цел да се разплати. Средствата са нужни на газовия снабдител освен за предплатените заплащания по контракта му с съветския монополист " Газпром ", само че и за обезпечаване на гаранцията по контракта с азерската СОКАР за доставката на 1 милиарда куб. м годишно, която би трябвало за стартира до края на 2020 година

Затова и държавната компания подхваща тези дейности към безконечния си дебитор.

Газови борчове на " Топлофикация София " на два пъти бяха прехвърляни на притежателя на " Булгаргаз " – " Българския енергиен холдинг ", който все още е изплатил на газовото сдружение над 600 млн. лева, дължими от столичното парно, което на собствен ред ще ги заплаща на БЕХ за дълъг интервал от време.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР