Държавният департамент на САЩ предупреди, че по данни на разузнаването

...
Държавният департамент на САЩ предупреди, че по данни на разузнаването
Коментари Харесай

САЩ призоваха гражданите си да напуснат Украйна, очакват руски удари по инфраструктурата

Държавният департамент на Съединени американски щати предизвести, че по данни на разузнаването Русия възнамерява нови офанзиви в околните дни против гражданска инфраструктура и държавни здания в Украйна. Посолството на Съединените щати в Киев прикани американските жители, намиращи се на украинска територия, неотложно да изоставен страната.
В същото време Вашингтон отхвърли настояването на Киев за налагане на цялостна възбрана за издаване на визи за руснаци, защото това би довело и до отвод на леговище за съветски дисиденти и хора със застрашени права. 
Полският президент Анджей Дуда дойде в Киев, с цел да разиска спомагателна военна помощ за Украйна в отговор на съветската инвазия. По време на диалозите с Володимир Зеленски ще бъдат прегледани икономическите, филантропичните и политическите аспекти на поддръжката, оказвана от Полша.
Продължават съветските ракетни удари против обитаеми места наоколо до Запорожката атомна електроцентрала, съобщи регионалният шеф Валентин Резниченко.
33 товарни кораба, пренасящи общо към 720 хиляди тона продоволствени артикули, са отплавали до момента от Украйна по силата на съглашението за безвреден кулоар в Черно море.. Очаква се общият експорт на украинско зърно да доближи 4 милиона тона през август, при 3 милиона за предходния месец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР