Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на управляеми ракетни

...
Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на управляеми ракетни
Коментари Харесай

САЩ одобриха евентуална продажба на системи за залпов огън на Финландия

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на управляеми ракетни системи за залпов огън и обвързваното с тях съоръжение на Финландия в договорка, оценена на приблизителна цена от 535 милиона $, се споделя в изказване на Пентагона, представено от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7987
Главен реализатор ще бъде компанията " Локхийд Мартин ", оповестиха през вчерашния ден от Пентагона.

Финландия има намерение да употребява тези продукти и услуги за защита, с цел да усили националните си ресурси, като укрепи качествата за сухопътна и въздушна защита в северния фланг на Европа. Увеличените национални ресурси са от решаващо значение за финландската защита и дарба за въздържане, поради влошената обстановка със сигурността в Европа, се прибавя в изказването.

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди през вчерашния ден и евентуалната продажба на 24 военнотранспортни самолета " Супер Херкулес "  и обвързваното с тях съоръжение на Австралия в договорка, чиято стойност може да доближи 6,35 милиарда $, заяви Пентагонът. " Локхийд Мартин " е още веднъж основният реализатор за препоръчаната продажба, която цели да помогне на Кралските австралийски военновъздушни сили да заменят стареещия си товарен флот и да подобрят цялостната си оперативна дарба, съгласно изказване на Пентагона.

Австралия е един от най-важните ни съдружници в Западната част на Тихия океан, се акцентира в известието.

Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността на Пентагона уведоми Конгреса за вероятната продажба през вчерашния ден. В известието не се прецизира дали е подписан контракт и дали договарянията са завършили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР