Държавният департамент на САЩ е одобрил сделка за продажба на

...
Държавният департамент на САЩ е одобрил сделка за продажба на
Коментари Харесай

САЩ продават на България бронирани машини Страйкър за $1,5 млрд.

Държавният департамент на Съединени американски щати е одобрил договорка за продажба на България на бронирани машини " Страйкър " (Stryker) и обвързвано с тях съоръжение на стойност към 1,5 милиарда $,  която дава отговор за продажбите на военно съоръжение и оръжия в чужбина.

Продажбата на съдружника на НАТО България ще се състои от 183 транспортни средства от семейството Stryker, в това число транспортни средства на пехотата, командни транспортни средства и транспортни средства за здравна евакуация, уточни Пентагонът.

В петък Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността на Пентагон уведоми Конгреса за вероятната продажба. Въпреки утвърждението на Държавния департамент, уведомлението не демонстрира сигурно, че е подписан контракт или че договарянията са завършили. Пентагонът показва, че General Dynamics Corp е основният реализатор по договорката.

За такава евентуална договорка се разбра още през май т.г.  Тогава това се подразбра от отговор на парламенарно запитване, че Министерството на защитата води договаряния за придобиване на бронирани бойни машини със Съединени американски щати, които са в напреднал стадий и се чака скоро да бъде подписан контракт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР