Държавният департамент на САЩ даде зелена светлина за продажбата на

...
Държавният департамент на САЩ даде зелена светлина за продажбата на
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противоракетна система на Саудитска Арабия

Държавният департамент на Съединени американски щати даде зелена светлина за продажбата на противоракетни системи THAAD на стойност 15 милиарда $ на Саудитска Арабия, съобщи организация Фокус.

Освен ПРО системите Риад ще и радарна технология. За да може договорката да бъде осъществена легално, остава конгресът да я утвърди. Ако това се случи, както се чака, Саудитска Арабия ще стане втората страна, която закупува въпросната противоракетна система след Обединените арабски емирства.

Пакетът, който Саудитска Арабия ще закупи включва 44 установки THAAD, 360 ракетни прихващача, 16 контролни и информационни мобилни тактически станции THAAD и седем радара THAAD AN/TPY. В пакета влизат и 43 камиона, влекачи, както и съоръжение за поддръжка и връзка.

„ Тази продажба ускорява националната сигурност и външнополитическите ползи на Съединени американски щати, а също по този начин поддържа и дълготрайната сигурност на Саудитска Арабия и Персийския залив пред лицето на иранската и други районни закани “, обявиха от американската Агенция за съдействие в защитата и сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР